mieke in bolivia

zondag, juli 06, 2008

samaipata

verscholen tussen de uitlopers van het andes gebergte ligt het pitoreske dorpje samaipata, en dat op slecht 2,5 uur rijden van santa cruz.
de weg erheen is lang en hobbelig. er zitten meer gaten is als in hollandse kaas maar het uitzicht is prachtig, we passeren beekjes, prachtige bossen, en luxeuse vakantie huisjes waar ik alleen maar van kan dromen. eens in het dorpje je aangekomen bewonderen we de plaza die rijkelijk versiert is met beelden van vrijheids strijders of gewoon kunstwerken. na te hebben genoten van een heerlijk terrasje nemen we opnieuw de taxi we gaan el feurte bezoeken. dit zijn precolombiaanse ruines van het inca rijk. onsdanks de onduidelijkheid van het nut van sommige dingen wegens bebrek aan informatie ( we wouden ons niet laten afzette door gids die toch alleen ik versta en eigenlijk had ik ook geen zin om vertaler te spelen) was het zeker de moete waard. het is naar het schijnt een religeuse plaats waar alle offers werden gemaakt voor de goden. een heel indrukwekkend zicht hoe ze tekeningen en kanalen aanbrachten op de top van de berg. en ook van hieruit een prachtig uitzicht. het lijkt een beetje alsof je op de top van de wereld staat.

toen in een gamele taxi terug naar santa cruz, eten en bed in. ik was de vorige avond nog zwaar op stap geweest met een aantal brasilianen die bij ons in het hotel zaten. en nog wat oude vrienden tegen gekomen van vroeger een zeer leuke en zatte avond dus. maar de volgende dag om 8 uur eruit was minder luek.

binnekort meer nieuws

beso